Opbrengsteigendom te ANTWERPEN (2000)

€ 3.400.000

Opbrengsteigendom bestaande uit studentenkoten met een ruime gemeenschappelijke tuin: enerzijds een nieuwbouw met 13 kamers, anderzijds een gebouw met 9 kamers, een handelsruimte, een achterbouw met 4 kamers en 1 studio en nog 7 studentenhuisjes.
De gebouwen situeren zich op dé studentenlocatie bij uitstek: pal in de studentenbuurt, op wandelafstand van de Universiteit Antwerpen, AP en Karel de Grote-Hogeschool. In de nabije omgeving situeren zich de Stadswaag en de Ossenmarkt, waar het nachtleven zich grotendeels afspeelt. Het openbaar vervoer is alomtegenwoordig: de tram stopt letterlijk voor de deur, de Franklin Rooseveltplaats bevindt zich achter de hoek en Antwerpen-Centraal bereikt u gemakkelijk te voet. Ideaal voor de student om na een week vlot thuis te geraken!
Wanneer we het gebouw op de Sint-Jacobsmarkt 71 binnengaan, springt de omvang en de openheid van het perceel (maar liefst 960 m²!), dat doorloopt tot het gebouw in de Lange Sint-Annastraat meteen in het oog. Hier op de Sint-Jacobsmarkt bevindt er zich op het gelijkvloers een handelspand. De rest van het pand bestaat verder in totaal uit 3 verdiepingen met 9 units, elk voorzien van een eigen lavabo en douche. Enkelen beschikken eveneens over een eigen keukentje en toilet, de andere kamers hebben een gemeenschappelijke keukenruimte en wc. De grootte van deze kamers varieert van 20 m² tot 30 m². 
Wanneer we verder doorlopen naar achteren op het perceel, komen we eerst voorbij de fietsenstalling van zo’n 30 m². Daarna hebben we zicht op de groene tuin van in totaal 110 m², waartoe alle studenten toegang hebben. Deze gemeenschappelijke open buitenruimte geeft het gevoel alsof je in een klein dorpje vertoeft en geeft je zeker niet de indruk in het centrum van Antwerpen te zijn.
De achterbouw van de Sint-Jacobsmarkt 71 bestaat uit een studio van 40 m² en 2 huisjes. De 2 huisjes hebben een gelijkwaardige indeling: een gemeenschappelijke keuken (20 m²), een aparte wc, aparte doucheruimte en 3 kamers van zo’n 17 m² met lavabo en terrasje.
Vervolgens zijn er op het perceel nog 7 huisjes aanwezig. Deze hebben een oppervlakte van approximatief 40 m² en ze bestaan uit een leefruimte, keuken, slaapkamer en badkamer. Enkelen hiervan zijn in 2 studio's opgedeeld.
Om af te sluiten arriveren we bij de nieuwbouw in de Lange Sint-Annastraat. Hier bevindt zich eveneens een fietsenstalling. De nieuwbouw beslaat 3 verdiepingen en bestaat uit een gemeenschappelijke keukenruimte van 60 m² op het gelijkvloers en verder 13 kamers met een individuele wc, lavabo en douche.
Alle kamers genieten van veel licht en zijn netjes in orde. Stabiel rendement! ca 170.500 euro/jaar. De daken zijn reeds conform de norm 2020 en er is overal dubbele beglazing aanwezig. De verwarming is elektrisch en elke kamer beschikt over airco. Voor meer info of een gratis schatting surf naar www.hansimmo.be
Algemeen
Aantal slaapkamers
:
38
Aantal badkamers
:
34
Bewoonbare opp.
:
960 m²
Grondoppervlakte
:
960 m²
Bouwjaar
:
2008
Comfort
Verwarming
:
Airconditioning
Type dak
:
Niet meegedeeld
Keuken
:
Alle comfort
Beglazing
:
Dubbel
Raamkozijn
:
pvc
Comfort binnen
:
Dubbele beglazing, Airconditioning, Alarm, Videofoon, Aansluiting Internet, Parlofoon
Financiële Info
Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
In aanvraag
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Woongebied
Erfgoed
:
Nee
Energie certificaat
EPC No.0002184166-RES-1
E spec
:
247 kWh/m².jaar


Lasten
Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat