Nieuws

 • Vanaf 23 november 2022 is het asbestattest ook verplicht voor particulieren

  Verkoopt u uw woning die gebouwd is vóór het jaar 2001? Wist u dat het asbestattest verplicht wordt vanaf 23 november 2022? Het attest kunt u aanvragen vanaf juni 2022. In een asbestattest staat al de informatie over de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in uw woning en geeft aan of uw woning asbestveilig is.
  Lees meer
 • EPC's in oud jasje vanaf 2022 niet langer geldig bij verkoop

  Wie als eigenaar zijn woning te koop of te huur wil aanbieden, moet over een geldig energieprestatiecertificaat (EPC) beschikken. Belangrijk om te weten: vanaf 01/01/2022 komen bij verkoop enkel nog EPC's in aanmerking die zijn opgemaakt vanaf 01/01/2019! Wie dus nog beschikt over een geldig EPC in een oud jasje, zal vanaf 2022 bij het te koop stellen van zijn woonst eerst een nieuw EPC moeten laten opstellen.
  Lees meer
 • Wat zijn de regels voor de aangekondigde hervorming van de registratierechten?

  Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele heeft de regels voor de aangekondigde hervorming van de registratierechten verfijnd. Zowel de kopers van een enige woning als de kopers van een tweede verblijf zullen tijdens een overgangsperiode kunnen genieten van het meest gunstige tarief.
  Lees meer
 • update corona november 2020

  CIB Vlaanderen zet juridische stappen tegen beweerdelijk verbod op plaatsbezoeken door professionals
  Lees meer
 • update corona-maatregelen

  Wat verandert er tijdens de 'soft-lockdown'?
  Lees meer
 • Wat ten tijde van corona?

  Hoe verloopt onze dienstverlening ten tijde van strenge coronamaatregelen?
  Lees meer
 • Belgen schenken opvallend meer vastgoed in 2019

  Steeds meer Belgen schenken vastgoed zoals een woning of een bouwgrond. In Vlaanderen noteerden de notarissen een stijging met 12 procent. In Wallonië was de toename nog meer uitgesproken. Daar steeg het aantal vastgoedschenkingen met bijna 28 procent.
  Lees meer
Telefoon+32 3 290 30 30 SchattingVraag uw schatting